Tips til køb og brug af en båndsav

Overvejer du at købe en båndsav? Der er flere overvejelser, som du bør gøre dig, så du ender med den helt rette båndsav for dig. Men hvilke overvejelser er der tale om, og hvordan bruger du en båndsav? Det kan du læse meget mere om her.

Overvejelser i forbindelse med køb af en båndsav

Først og fremmest skal du tænke over, hvor meget du skal bruge båndsaven. Du skal nemlig vælge en båndsav ud fra, hvor effektiv og hårdfør den skal være. Har du en formodning om, at du kommer til at bruge den meget, bør du investere i en dyrere model sammenlignet med, hvis du kun skal bruge den en gang imellem. 

Du skal også kigge på, hvor kraftig motoren skal være. Det har en stor betydning i forhold til de materialer, du kan save i, samt hvor effektivt det foregår. Du skal ydermere have styr på, om du skal have både båndsavsklinger metal og klinger til træ.

Til sidst skal du naturligvis kigge på dit budget. Har du lagt et budget på forhånd, bør du holde dig til dette. Men husk at kvalitet koster. 

Gode råd til brug af saven

Her får du gode råd til, hvordan du bruger din båndsav, når du har fået den hjem.

Hver gang du skal bruge din båndsav, eller når du er færdig med at bruge den, bør du rengøre den. Fjern støv, træstumper, metalsplinter eller andre materialer, der sidder på båndsaven. Det er nemlig vigtigt, at du altid starter ud med en ren sav.

Husk at skifte klinger alt efter, hvilket materiale du skal arbejde med. Du skal også være opmærksom på, om det er et finere eller et grovere arbejde, du skal i gang med.